Peakssportswear is de verzamelnaam van de Belgische merken TRITITAN, PEAKS en JOLIE van Blue Globe Sports. 
Onze sportkledij en wetsuits zijn gemaakt van de best verkrijgbare stoffen, door een selectie van de beste fabrikanten ter wereld. Vooraleer we tot grote productie overgaan worden de samples door en door getest door een aantal doorgewinterde atleten. Een indrukwekkende mix van vrouwelijke en mannelijke atleten die reeds jaren actief zijn binnen de sport. Weer en wind hebben ze getrotseerd en feedback wordt altijd eerlijk gecommuniceerd. Na grondige evaluatie en bijsturen waar nodig, wordt de kledij geproduceerd door onze nauwkeurig geselecteerde producenten. Wij steunen ook het MTB-team TRITITAN-TMI-WOLFPACK Racing Team.

Joris Buyl

Mieke Suys

Joris Buyl (TRITITAN AMBASSADEUR)

Binnen de wereld van de Xtri is de naam van Joris zeker niet onbekend. Na een carrière binnen de zwemwereld besloot hij de multisport een kans te geven. Triatlon werd het nieuwe doel aangezien hij al heel wat ervaring had opgebouwd in openwater zwemmen. Xtri werd de specialisatie en Joris stootte door tot de wereldtop. Als eerste Belg mag hij mee strijden op het WK Xtri waar hij uiteraard voor de prijzen gaat!

Op lange termijn wil Joris zijn ervaring als trainer uitbouwen zodat hij anderen kan helpen met het bereiken van hun doel.

Kledij is een belangrijk onderdeel binnen het sportieve leven van Joris. In wedstrijden waar kou en regen al eens voor spelbreker durven spelen, is de juiste klederdracht essentieel.  Functioneel is één, maar er goed uitzien is twee. Het leven is volgens hem te kort voor saaie kledij. Elk specifiek stuk moet door zijn eigenschappen een meerwaarde hebben. Of het nu gaat om een wetsuit of een zwembril, dan wel een thermisch hemd of een sok.

Joris wandelde de winkel binnen met een vraag over een product. Het gesprek ging al vrij snel over de wetsuit die we hadden ontwikkeld. Zo ging de bal aan het rollen en de rest van het verhaal kennen we…

Mieke Suys (TRITITAN AMBASSADEUR)

Je hebt het helemaal gemaakt als er van jou een Wikipedia-pagina werd gemaakt. Op deze pagina kan je een indrukwekkend palmares terugvinden waarbij we in ons achterhoofd houden dat dit slechts een klein deeltje is van de wedstrijden waar Mieke ooit gestart is. 

Zelf omschrijft ze sport als een way of life en dat ademt ze ook zeer duidelijk uit!

Ondanks het feit dat ze al heel wat jaren aan triatlon doet, beleeft ze nog steeds heel veel fun waarbij performance ook altijd ergens om het hoekje loert. 

Kledij helpt mee om deze doelen te bereiken. Doorheen haar carrière heeft ze heel wat kledij en evoluties meegemaakt. Een goede pasvorm, comfort en ademend vermogen zijn drie sleutels tot succes.

Stefaan Vervisch

Patrick Van den Broeke

Stefaan Vervisch (TRITITAN AMBASSADEUR) Stefaan was voeger actief in het windsurfen en begon pas met triathlon in 2009 met focus op de lange afstand. In 2010 was hij samen met zijn zoon Michiel geselecteerd voor Kona. Het was voor Ironman dan ook een primeur om vader en zoon samen te zien finishen.

Agegroup winnaar Ironman Wales en Zuid-Afrika

In 2017 werd hij Europees Kampioen ironman +55j in Frankfurt. (time 9h26).

4 deelnames in Kona met een 7e en een 9e plaats in zijn age-group (time 9h41). 

Stefaan is een van de voortrekkers van het zwemmerk PEAKS en sportkledijmerk TRITITAN en is verantwoordelijk voor de export in Nederland, Duitsland, en Frankrijk.

Patrick Van den Broeke (TRITITAN AMBASSADEUR)
Patrick is onze vertegenwoordiger voor België en Luxemburg.

Patrick is al sedert kindsbeen een doorgedreven sporter. Hij verdiende zijn sporen in het olympisch turnen en gevechtssporten. In 1986 nam hij ook deel aan de eerste full distance triatlon in Europa in Almere. 

Hij vervolledigde 17 full distance triathlons met een persoonlijke besttijd  van 9u59 in IRONMAN Klagenfurt.  In dit rijtje van full distances zit ook de extreme Brutal in Wales. 
Hij behaalde verschillende eerste plaatsen en podium in internationale wedstrijden op de halve afstand in zijn age group, en nam deel aan de zwaarste halve afstand ter wereld, de X-triathlon in Ambleside (UK).
In augustus 2021 werd Patrick wereldkampioen op de halve afstand in de Challenge Samorin.
 

Jo Zwaenepoel

Charlene Ottevaere

Jo Zwaenepoel (TRITITAN AMBASSADEUR)

Voor Jo staat het sporten al heel zijn leven centraal. Er is een natuurlijke drang om actief te zijn, om te bewegen om zich zo gezond en fit te voelen.
Deze passie heeft hij al vaak kunnen delen. Binnen één of andere sportclub waarvan voetbal, wielrennen en triatlon al deel hebben uitgemaakt. De laatste jaren ook via Better Sport Balance waar hij professioneel atleten begeleidt. Zijn ultieme doel is om zoveel mogelijk mensen tot bewegen te inspireren en de vaak drukke agenda’s te overstijgen. Aan de hand van gestructureerde begeleiding helpt hij mensen op weg met yoga, zwemmen, fietsen, lopen,…
 
Dat hij inspirerend werkt is zacht uitgedrukt. Op het zware parcours van IM Wales wist hij zich te kwalificeren voor Hawaï, waar hij zich met de besten hoopt te meten. Verder is het zijn ambitie om ook als coach verder te groeien. Dream / believe / create is zijn motto en hielp hem reeds ver op weg.

Kledij speelt binnen dit alles uiteraard een belangrijke rol. Op dit niveau kunnen alle kleine dingen samen een groot verschil maken. Een goeie fit staat uiteraard centraal zodat je je als atleet onbelemmerd wil voelen, maar er toch ook goed wil uitzien op wedstrijden en trainingen.

Jo reageerde op de oproep van de club, die op zoek was naar een trainer. Hij bracht zijn ervaring mee en wist alvast heel wat mensen te inspireren. Op deze manier stond hij ook dicht bij de ontwikkeling van onze kledij. 

Charlene Ottevaere (TRITITAN AMBASSADEUR)

Sporten werd er als het ware met de paplepel ingeschept. Twee ouders die zelf fanatiek sporten en die de microbe met veel plezier doorgeven aan hun dochter. Van zodra dat de juiste leeftijd werd bereikt, schreef ze zich in in de plaatselijke zwemclub. De competitie bleek al snel een belangrijk onderdeel binnen de sport te zijn. Andere sporten bleven haar gelukkig ook verder intrigeren. Ze leerde dat sport niet enkel het lichaam fit houdt, maar ook zorgt voor een sterke en gezonde geest. Het plaatje was compleet wanneer ze zich inschreef voor een master in de lichamelijke opvoeding.

Charlene ontdekt ondertussen ook de wondere wereld van de triatlon en zette reeds een indrukwekkende lijst van prestaties neer. Als niet-professionele atlete weet ze zich twee maal te kwalificeren voor Hawaï en wordt ze kampioene van België in 2015. Dit is voor haar nog steeds één van haar mooiste herinneringen.

Er staan ook in de toekomst nog een aantal full distance wedstrijden op het programma die we in het zware segment mogen plaatsen. Embrunman om er maar één te noemen.

Charlene heeft het voor gewaagde prints en dit was voor ons ook een leuke meerwaarde. Naast onze neutrale lijn was ook de unieke lijn een feit. Ze was al klant in de winkel en tijdens de vele gesprekken werd het ook duidelijk dat we meer voor elkaar konden betekenen.

Hans Van den Buverie

Timmy Deman

Hans Van den Buverie (TRITITAN AMBASSADEUR)

Het sporten zat er al van kinds af aan serieus ingebakken bij Hans. Badminton, trampolinespringen en vele andere sporten zijn uiteindelijk de revue gepasseerd vooraleer hij het fietsen als zijn echte passie mocht ontdekken. Dit zou uiteindelijk de basis vormen voor de duatlon- en triatlonwedstrijden waaraan hij deelneemt. 

Sport is voor hem de ideale uitlaatklep die hem toelaat sociale contacten te onderhouden, fysiek en mentaal gezond te blijven. Hans leerde dankzij de sport zijn vrouw kennen en maakte er vrienden voor het leven.

Hans is vooral actief binnen duatlon-, triatlon- en tijdritwedstrijden waar hij tot de subtop van het amateurgezelschap behoort. Hij wist in het verleden verschillende plaatsen op het podium te behalen en ook in de toekomst wil hij hier zijn ambitie van maken.
Goede kledij is voor Hans praktisch, comfortabel, duurzaam, mooi en betaalbaar. Een trisuit met een handig opbergzakje die een sanitaire stop vergemakkelijkt staat hoog bij hem aangeschreven. Daarnaast verwacht hij ook dat de kledij al zijn facetten blijft behouden, ook na veelvuldig gebruik. Als dit alles aan democratische prijzen kan gebeuren is Hans helemaal overtuigd.

Onze paden hadden elkaar in het verleden al gekruist, maar het is onze passie voor sport die onze nieuwe samenwerking tot stand deed komen.

Timmy Deman (TRITITAN AMBASSADEUR)

Er worden bij Timmy weinig doekjes omgewonden. Hij sport gewoon omdat hij het graag doet. Hij geniet vooral van het langere werk en kan zich zeker meten met de tegenstand binnen zijn agegroup.

ZIjn grootste ambitie is om er in Kona 2021 eens serieus een lap op te geven. De Belgische kleuren zullen in elk geval goed vertegenwoordigd worden.

Kledij moet goed aanvoelen, goed aanzitten en betaalbaar zijn. Via een vriend kwam hij bij ons terecht en het duurde niet lang vooraleer Timmy deel uitmaakte van ons Ambassadors-team.

William Peters

Matthew Bouckhuyt

William Peters (TRITITAN AMBASSADEUR)

Wie Mokkatlon zegt, zegt William Peters, die de wedstrijd reeds enkele malen op zijn naam mocht zetten. De laatste jaren konden we hem ook aan het werk zien op de quadratlon. Hij steekt het ook niet onder stoelen of banken dat hij nog eens op het hoogste schavot wil staan.

Kledij kan hierbij helpen met een goede fit en duurzame materialen. Op dit niveau kunnen de kleinste zaken een groot verschil maken. 

William was zo overtuigd van onze wetsuit dat hij ook nieuwsgierig werd naar onze andere kledij. 

Bouchuyt Matthew (TRITITAN AMBASSADEUR RUNNING)

Ultraloper met specialisatie op de 100km met best tijd : 7u43 in 2021 

BK Brons AC

BK zilver bij masters 35-40jaar

Vlaams kampioenschap: Zilver alle categorieën

Deelname WK te Windschoten in 2011

Best tijd marathon in 2021 te Brugge  in 2u46, op 50km van 3u21 in 2012

Winnaar van marathon van La Roche (semi trail) in 3u03 in 2012 mat 14min voorsprong op de tweede.

Bachelor LO (fulltime sportleerkracht in VABI Roeselare)

Getrouwd met Mieke Moyert (13 jaar), Mieke is master LO en topsport volleybalcoach, daarnaast ook bondscoach bij de young red dragons volleybal (jongens U19) en papa van 2 kinderen, Ieme (9) en Juno (6).

Michael De Wilde

Joris Basslé

Michael Dewilde (PEAKS ambassadeur) is geboren op 15/05/1979 en startte op 20-jarige leeftijd met triatlon in competitie. In 2006 deed hij voor het eerst mee op de IronMan Hawaii.  Michael is sindsdien 3x Iron Man Hawaii-finisher en finishte in meer dan 15 Iron Mans

 

Joris Basslé (PEAKS ambassadeur)

BACK TO TOP
Have no product in the cart!
0
%d bloggers liken dit: